My only blog in life...

Try to read first, then comments. Welcome!!

Sunday, October 17, 2010

Malaysia Cup 2010 Quarter Final - Selangor vs Kelantan

Salam...


For the first time, I as Kedahan go support for Kelantan Team. Hehehehe.. It's had a strange feelings when supporting different team. For that reason it's happened because of my friend asked me to accompany him to that match. My friend was Mat Yie (Mohd Shukri) that buying me all the way to the match including food and fuel. Thanks bro, I appreciate that.=)



Writer (Hahahahaha..)



Mat Yie



The environment at stadium with Kelantan Fans


Good with the introduction, so this is the major story that I want to tell your guys. I want to tell about the whole story that I've experienced at the Stadium Shah Alam, Selangor. This is the one of the pictures that I will show later. Credit to the Kelantan Fans because of their spirit and encouragement in the soul, this is why?? Because Kelantanese is the most outstanding people that are truly love their football and give full support to their dream team. I really enjoy the environment although the place was crowded with the Kijang's fans. I try to absorbed the environment with the energy I have. It's take a long times to get on the top. Hahahaha.. Those pictures was taken with my DSLR Nokia N80. Gosh!!! I wish I can have it when I was in the stadium. Hahahahahahaha... So enjoy it guys.



The crowd



Before the stadium is full



'Let's go kick some ass guys'



'Get ready guys'



Nearly full the side



The game began

The sounds, noised, blown (firecracker) and yelled has made the game more passionate. That shows how the full energy support from both teams and from the energetic behavior, certain fans has made a mistake. You know why? Because of their foolish (sorry to mention this word) behavior they have made a riot. This is why I am so angry about. We watched football for our fun and satisfaction not for get enemy and to make injury, that is the negative feedback from that match. 





The environment of Shah Alam Stadium ended with draw result

It's more difficult when there was a little fighting  between both team's fans. Some of them were fighting using metal rod and wood stick and some of the fans were criticized each others. I'm feeling so sad about this situation because there was to many accident that happened like serious injury. Come on guys, we are Malaysian and don't followed this overseas trend. Although police try to handled the situation, they cannot handled by their own-self because to many people are participate in the fight and the police can do is chased them out and again the fight is not finished there, they continued at outside the stadium.  At the outside, seemed more big fight are happened. I take an option to get out from that crowd ASAP.

So the fight was stopped by FRU and the situation began to calm. After 15 minutes the fighting has stopped, thanks to FRU and calmer. Credits to them. 

So after all has settled, Mat Yie and I went to next job. Eat! I was so hungry, so we go and eat at Seksyen 2 at near to Mat Yie college. After 12, we are get ready to go home. Thanks to Mat Yie that buy me. Next times I hope there will be another good games.

P/s: Strongly hope that after this there will no more another big incident and serious injury again. Support our teams and do not support riot. Hehehehe.. Thank you. Love peace.=)  

Monday, October 11, 2010

IKEA pny ragam

Salam...


Ni pny crita sehari before aku p tgk MotoGP. Brmulanya mcm ni, kami (bdk2 umh) dh plan nk p IKEA mlm tu (09/10/10). So kami pn grak la ke IKEA bertempat di Damansara. Kami ialah Kayen (aku), Mat Pit, Jimbit dan Pie'e. Pkul 2120 (9.20 PM) kami smp kt IKEA, tros rushing2 msuk nk cr brg yg kami nk bli tu. On the way jln, Pie'e p tny sorg brader yg keja kt situ pstu dia ckp weekend IKEA tutup kul 11 mlm. Wow!!! Sgt best smp kami tros tak rushing dh nk cari brg. So?? Apa lg time to catch some picture la. Hahahahahaha... Ni antara gambar2 yg sempat kami snap.










Gambar kt bawah nie tmpt Coverpage Megazine IKEA dri zaman 1950-2010... Vintage kt suma nie...



KAYEN




PIE'E


JIMBIT


MAT PIT

Gambar kt bawah ni plak tmpt aku mmbuang ms dan tgh pala masuk ayaq. Wakakaka..


Smpat plak aku shave


Lepak dl la bro...



Kondo yg sgt chantek


Set ruang tamu yg di idam2 kn


Saat aku di hujung kepala... uhuh!!


Beradu bersama Jimbit


Pny dk buang ms, qalit2 dh kt pukui 2230. brg apa pn tak bli lg. Hahahahahha... Br nk kelam kabut. Psing plak p cri chopping board dan set pisau kt blah bawah tu ha. Nasib baek jumpa. Klu tak jumpa mmg cekelat angin la mlm tu.

Tepat pukui 11 kami pn gerak dari IKEA ke Shah Alam. Smp Shah Alam pukui 12 mlm, kami p mkn kt kedai mkn kt seksyen 18. Dekat2 umh aku gk la.

MotoGP 2010

Salam... 

Hari ini bersamaan 10/10/10 - Ahad, aku nk kongsi la sikit pengalaman dgn hampa semua psl MotoGP 2010 kt Litar Antarabangsa Sepang. First time aku p Sepang dan p Sepang International Circuit (SIC). Macam ni cerita dia...


Bgun pukul 10, knonnya nk kluar awal nk p tgk MotoGP kt Sepang. Pastu aku set la dgn Apai (Hafizi Che Hashim) pukul 11 nk gerak p Sepang. Mmg tepat la pukul 11 dia smp. So kami pun gerak la ke KL dulu. Kami p KL pun pasal nak p amik kawan aku, Jut (Azizul) kat Tasik Permysuri. Pusing punya pusing dok cari umah membe (Jut) aku mau makan masa dekat sejam gak la. Lebih kurang pukul 1215 aku tunggu membe aku kat satu tempat tu. Jam 1230 dia sampai dan kami pun gerak pulak ke Bukit Jalil nak singgah amik tiket MotoGP.


Dah settle suma baru la kami gerak ke Sepang dalam pukui 1245. Sepanjang kami ke KL dan Sepang, aku yang kena drive. Apai kata dia tak larat (alasan lapuk) hampeh betui. Kami sampai SIC pukui 1330 (1.30 PM), pastu dok pusing2 cari membe Jut plak kt situ nak amik tiket. Jam 1400 kami dah mula gerak ke gate masing2. Apai dan kawan2 dia masuk gate K1 tp aku dgn Jut plak masuk gate F1. Kami tak tau kedudukan gate sebenarnya, maen gamble ja nak masuk gate. Jalan punya jalan dalam 15minit pastu aku dok rasa laen macam dah, aku tros tanya pak guard kt situ.


Aku - Pak cik, gate F kt mn?
Guard - Depan lagi dik.
Aku - Oh.. Yaka.. Jauh lg tak??
Guard - 2km lg...
Aku - 2km!!!!! WTF!! jauh kt.. (dalam hati)


Pastu aku pn troskan jugak perjalanan kami. Pdhal kaki aku dh melecet (melecaq@takung ayaq), sakit kt. Nk jalan pn cam org cacat, tu lah padahnya pkai kasut kulit tak reti nk pkai stoking. Hahahahaha... Kesian kt kaki aku tp aku gagahkn jugak jalan punya jalan lagi 10 minit pukui 3 kami sampai kt gate F, pastu cari la seat nak duduk. Masa duduk tu tak yah crita la keadaan aku, baju basah lencun kt. Jalan pusing setengah Liar Sepang, dah macam orang gila kt. Nasib la cuaca mendung, klu panas mmg aku da gelap la.
Masa aku sampai pn Moto2 dh nk abih, lagi 3 lap ja nk abih. Kiranya dan la aku tgk Toni Elias maen kona (corner) dan angkat champs utk kategori Moto2. Pastu Che Zambri Baba plak mai dok lambai kt bhagian grandstand aku.








Lepas setengah jam menunggu sambil dok hisap rokok dan minom ayaq (air) dan mata di sajikan dengan test lap oleh BMW X6 dan BMW M6 dok men kona. Dia pny bunyi da mcm dgn traktor, hingaq (bising) gila, siap dk wat macho lak Safety Car tu. Geram toi aku tgk ha. Macam nk p ligan (kejar) ja. Hahahahahaha..


Jam 1530 camtu la, kategori MotoGP plak nk start. Depa masuk track n dok test setting mto depa, bila depa lalu depan seat aku, pergh!! dia pny bunyik mmg laen mcm la. Dh mcm kapal terbang lalu kt, aku dk smbang gn Jut pn mcm aku tak ckap apa2 pdhal mulut aku dk bergerak2. Pny la bising dia pny bunyik tp bg aku tu satu kepuasan utk aku yg slma ini nk sgt tgk MotoGP dan akhir dpt gk. Thanks to Pie'e yg bg tiket free kt aku. Hehehehehe..


5 minit kemudian, rider2 suma dh siap kt position msing2. Aku yg sbnarnya nk tgk Dani Pedrosa (Honda Repsol Team) tp dia injured plak. Haish!! Marah toi aku, tp tak pa Andrea Dovioso dr team yg sm jd pengganti Pedrosa.


Lampu merah pertama menyala, kemudian kedua, ketiga, keempat, kelima dan........ lampu hijau. Deruman kuat enjin berkuasa tinggi pn kedengaran. Sgt bising pd ms tu tp deruman enjin itu la satu kepuasan kepada penggemar MotoGP.


video


Race pny race, lumba pny lumba, potong pny potong, jatuh sna, tergolek sni, moto rosak, enjin panas dan mcm2 lgi la insident yg aku tgk. Tiba la last lap, Rossi dk lead, no. 2 Andrea Divioso dan no. 3 Jorge Lorenzo, ms ni la Dovioso dan Rossi dok fight no. 1. Mmg rezeki Rossi la kt Sepang ni, dia tba dl kt garisan penamat. Dovioso tmpt ke-2 dan Lorenzo ke-3. Tahniah kpd Rossi yg memenangi perlumbaan di Sepang. Rossi meraikan kejayaannya dgn membuat kacau (upacara meraikan kemenangan) dgn berhenti kt dpan grandstand kami dan Rossi di kelilingi oleh geng2 marshal. Jeles betoi aku tgk. Mcm nk jugak join depa ha. Hahahahahaha....








So apa2 pn tahniah jugak kpd pelumba2 Malaysia yg berjaya membawa nm Malaysia ke mata dunia iaitu Che Zambri Baba tmpt ke-22 bg kategori Moto2 dan Zulfahmi Khairuddin tmpt ke-16 bg kategori 125.


So penutup crita blog aku ni aku harap la umur aku pnjg dan dpat la aku p plak musim depan. InsyAllah. Jumpa lg musim depan MotoGP 2011 di Sepang.

Saturday, October 9, 2010

Part 3 environment

Salam...

Ini adalah gambar budak-budak kelas aku yang best dan sporting.
(kepada kawan2 laen, aku xdak la gambaq hampa t dh da aku upload k.=))






Hai... Sekali lagi saya mengupdate blog saya tapi kali ni pasal kelas saya yang sangat crowed and bermacam-macam peel. Yala, walaupun aku ni bukan dari batch depa dan tidak sama umur dengan depa tapi depa hormat aku. Jenis aku, kalau orang hormat aku, aku 100x akan hormat orang tu. Yala, kita hidup kat tempat orang, pandai-pandailah  nak berkawan. Bila aku nak berkawan semua nak judge aku dengan fizikal. Why? They have power to judge me like that? Go to h**l la. Orang yang judge macam tu, ialah orang minda kelas ketiga (third mind class) la. So suck it up by yourself dudes! Depa ni perangai tak matang kot, bila berjalan semua nak kembang dada, hidung nak tinggi dan usha orang jenis nak usha panas. Pergh!!!! Woi!!! Mana punya kampung hang mai da??? (nada yang geram).


Tapi tu suma sesetangah ja la tak suma budak kelas aku macam tu, sikit-sikit ja. Aku berpegang kuat pada janji diri aku, aku datang sini nak belajar dan berkawan sebagai bonus yang tak ternilai. Yala, dalam proses pembelajaran kawan dan lawan memang kita akan jumpa although aku sendiri tak suka nak cari lawan.


Walau apa pun yang terjadi, hidup mesti di teruskan. Perjalanan aku masih panjang dan aku mesti laluinya seorang diri tak pun bersama kawan yang sanggup bersama aku untuk terus berjuang.


Lastly, apa yang aku tulis ni hanyalah luahan hati dan perasaan aku ja.Aku tidak tujukan kepada sesiapa, siapa makan cili dia terasa pedas. kalau ada orang terasa aku minta maaf la. So hope enjoy the reading.=))


Gambar selingan.



Gambar ini (bawah) kalau di perhatikan tak ada apa masalah. Cuba perhatikan betul-betul. Anda pasti akan dapat melihat sesuatu yang kelakar.=))


Friday, October 8, 2010

Simple quotation but meaningful..

Salam...

Tadi  aku  terbaca satu post kat Facebook salah seorang dari kawan aku. Walaupun agak biasa tapi ayat tu ada maksud yang sangat mendalam. Macam memberi peringatan kepadankita agar sentiasa berwaspada dalam apa yang kita lakukan. Petikan ayat tu berbunyi macam nie

         "Bahu dapat menahan kepala seorang teman atau orang yang kamu sayangi ketika mereka menangis. Kadang-kadang dalam hidup ini, semua orang perlu bahu untuk menangis. Ibu cuma berharap, kamu punya cukup kasih sayang dan teman-teman agar kamu selalu mempunyai bahu untuk menangis bila- bila pun kamu memerlukannya.."

Bila baca balik dan memahami setiap perkataan tu, rasa macam nak menangis (teriak) pun ada, tapi aku lelaki kot. So lelaki ni ego tinggi kuatkan semangat jangan menangis. Hahahaha. Anyway, thanks to Anis Zafirah for the quotation. It's so lovely and so sweet.

Wednesday, October 6, 2010

Fatigue Week for All

Salam...

Today was a messy day for me. From morning until now is the most difficult things ever I get into. You know why? Because I had two test that is Biochemistry and Nutrition before that in the morning, I had a Viva Test. Than the following day we will come up also with another two test and another replacement class. Huh!! So tired  la. I can get an inch of space to breathe.

Wednesday was a pack's day for me and my classmate, plus I had a cough, cold, fever and so on. This all make me sick. Huhuhu.. Although it was a tough day,  I'm still holding on my side with patiently. Hehehehehe..  So if you get sick, go find doctor okay, don't just stay at home seeking for healing at home. Nonsense.

Tuesday, October 5, 2010

Replenish your brain

Salam...

Again with me, I just want to give some informations that might important and essential to some peoples. This ideas was came out when I saw a video that is a complete entertained me when I was see it. So, here I want to share with all my bloggers or peoples might think it's a internet's 'dakwah'. Watch it and learn something that you don't know before. Thanks guys.

Dunia Akhir Zaman 1

Dunia Akhir Zaman 2

p/s: Watch and evaluate it properly. I'm not intent to find any enemy but as I said before this only for 'dakwah' for Allah SWT. Amin.

Raya

Salam...



Hai guys, just stooped by to post this pics. Nothing interesting on this pics just it's a meaningful to me. Pics when we were shopping (pic below) at 2 o'clock in the morning ha and when we were at Pak Su's house for Open House at Bukit Pinang. At this times, we're all gather and it's was a happy moments to us. so keep and love this relation between us forever. Thanks for this tremendous  moments.

Nasi Lemak Cinta Sayang

Salam..

For this night a very thankful to Allah SWT and thanks to Aizuddin for this night trip. Nasi Lemak so so so lemak la add with teloq mata sangat sedap. Thanks to the man was in act, Rahmat (Mat Gemuk) and Ketum (Anwar) for joining us. So??? Perut dah kenyang, time to sleep la. Good night.

P/s: Esok kelas pukul 0830 smp ke petang. Needs a full recovery. Chowder...

Monday, October 4, 2010

First for last

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera...

This is my first time in blog so this will be a lot of errors, so hopefully to all bloggers can support and teach me and I will  learn to fly. Hahahahaha... let start the blog with my personal information and background. Was born in Hospital Kuala Lumpur (before this Hospital Besar Kuala Lumpur) at anniversary of new year right on 1843 hours on Wednesday, Kayen (nick name) or Yen (famous name in hometown-ahaks!!) was safely move from my mother stomach into a blanket and for sure I am a guy meh. Don't y'all dare think i'm a girl k. Hahahahaha..

So after crying out loud, I was taken home at Kampung Cheras Bharu, KL. I moved from KL to Kedah after my father has been posted to TUDM Kepala Batas, Kedah. At Kedah where my life is started to growth and where's Kayen is going bigger, going stronger and going...........??? (blur)

Just now when I was writing and editing blog (actually first time edit), I was in Shah Alam and study here. This idea to make a blog is came when I was in a zero of thinking condition, it means I in a boring mood and I think it's better make a blog so I can follow all my friends that has a blog and I also can learn from them how to advancing my blog. Wow!! I like. Hahahahahaha....

So lastly hope all the bloggers can help and guide me if I make a mistake. InsyaAllah. Amin.